Le Perraudin
Vlak achter de Sorbonne Universiteit en om de hoek van het Pantheon aan de Rue Saint Jacques zit al heel lang Restaurant Perraudin.
“Un Bistro Ancien” met traditionele Franse keuken. Werd heel lang gedreven door drie oudere dames, maar is sinds mei 2001 in andere handen en heet nu Le Perraudin maar heeft de authentieke sfeer weten te behouden.
Waarom Perraudin? Het restaurant is vernoemd naar de eigenaren van de eetgelegenheid zo’n honderd jaar geleden Maar voor mij ook de verwijzing naar de Frans Zwitserse Geoloog die ooit onderzoek deed in de Alpen naar gletsjers aan de Sorbonne Universiteit. En daarbij is het restaurant een beetje de rode draad in mijn Parijs bezoeken sinds 1985. Ik kom er altijd weer terug en sinds 1985 is Perraudin verbonden als naam voor wat ik doe wat betreft Parijs en de websites zoals Parijsonline, Parijsmagazine en Perraudin in Parijs
Bi Perraudin maakte ik kennis met de echte traditionele Franse keuken. En op de kaart vind je gerechten zoals Crudité, Tarte Tatin, Boeuf bourguignon en Andouillette, . Open vanaf 19.30 uur.
Als je lang moet wachten tot er een plaats vrij is, krijg je een Cardinal (crème de cassis met rode wijn).
Adres: Rue Saint Jacques 154 (vlakbij de kruising met de Rue Soufflot)
Metro RER Luxembourg
Website Le Perraudin>>>>
Op de kaart >>>