Chartier Montparnasse
In het 14e arrondissement aan de grote Boulevards vind je een paar mooie klassieke Brasseries. Waaronder de Bouillon Chartier Montparnasse.
Zodra je de deuren open doet vanaf de drukke Boulevard Montparnasse, komt de Art Nouveau je tegemoet. Deze brasserie is een nationaal monument met nog origineel interieur. De menu’s zijn voor een zeer redelijke prijs vergeleken met andere grote Brasseries in Parijs, en sinds begin van dit jaar geheel in stijl van de Restaurant Chartier in het 9e arrondissement,
Opvallend is bovendien dat de meeste Brasseries in Montparnasse meer een Art Deco uitstraling hebben van de jaren 30 uit de 20ste eeuw. Maar dit is dus een juweeltje van de Art Nouveau.
Deze Bouillon bestond al halverwege de 19e eeuw maar kreeg pas zijn Art Nouveau interieur in 1923 toen Edouard Chartier het restaurant overnam. Tot aan de 70er jaren droeg dit restaurant de naam Bouillon Rougeot. In de jaren 80 ging het restaurant over in andere handen en ging verder als Bistro de la Gare. Na een enorme restauratie werd het restaurant in 2003 omgedoopt in Montparnasse 1900 . De menukaart was zoals de 25 jaar ervoor maar het bijzondere Art Nouveau interieur was ondertussen fantastisch opgeknapt / gerestaureerd
Nu echter heeft Chartier het restaurant teruggekocht en gerestyled naar het concept van het restaurant Chartier aan de Rue du Faubourg de Montmartre. Dus aantrekkelijk eten, voor een lage prijs en snel geserveerd
Maar de Bouillon Chartier Montparnasse wil beter zijn en moderner. En dus zie je het restaurant overal en nergens op blogs en websites genoemd en getipt worden en maakt snel faam. Hip dus!